עובד התפטר בשל מצב נפשי ירוד ויקבל פיצויי פיטורים בסך 173 אלף

חן – משרד עורכי דין

תוכן עניינים

בית הדין הארצי לעבודה קיבל ערעור שהגיש עובד לשעבר של חברת רהיטים וקבע כי החברה תשלם לעובד פיצויי פיטורים בסך 173,332 ₪ בשל התפטרות עקב מצב בריאותי. נקבע שהסיבה המרכזית להתפטרותו של העובד הייתה מצבו הנפשי אליו נקלע בשל לחצים מהעבודה.

התפטרות עקב מצב בריאותי
התפטרות עקב מצב בריאותי

התפטרות עקב מצב בריאותי לקוי

העובד שהועסק כמנהל מכירות מסר לממונים עליו מכתב התפטרות עקב מצבו הבריאותי הירוד. במכתב נרשם שהוא לא כשיר עוד להמשיך לעבוד בחברה. לטענת העובד, הנתמכת בהמלצת רופאה תעסוקתית, הלחצים שהופעלו עליו בעבודה גרמו לו לסבול ממצב נפשי ירוד והתקפי חרדה שאינם מאפשרים לו להמשיך לעבוד בחברה.

החברה שהוא הועסק בה סירבה לקבל את סיבת ההתפטרות של העובד. כמו כן, היא דחתה את דרישתו לקבל פיצויי פיטורים עקב התפטרות בשל מצב בריאותי. לטענת החברה, העובד התפטר מהעבודה בשל אי שביעות רצונו מתנאי השכר.

המחלוקת בין הצדדים הגיעה להכרעת בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב.

ראו גם:

בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב דחה את תביעתו של העובד לפיצויי פיטורים בשל התפטרות עקב מצב בריאותי. נקבע כי הסיבה העיקרית להתפטרותו של העובד הייתה חוסר שביעות רצון מתנאי השכר ולא מצבו הרפואי.

לתוצאה זו הגיע בית הדין על סמך מספר טעמים עיקריים. ראשית, ישנה סתירה בין עדות העובד לבין התיאור במסמכים הרפואיים. שנית, העובד לא הוכיח שסביבת העבודה כללה התעללות ולחץ. שלישית, שנה וחצי לפני ההתפטרות ביקש העובד לסיים את עבודתו בשל תנאי השכר וחזר בו מהבקשה. רביעית, העובד לא אפשר למעסיק למצוא לו תפקיד שיותאם למצבו הרפואי.

בית הדין הארצי הפך את ההחלטה

בית הדין הארצי לעבודה¹ הפך את החלטת בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב. נקבע שהמסמכים הרפואיים שהציג העובד מלמדים שהסיבה המרכזית להתפטרותו הייתה מצבו הנפשי אליו נקלע בשל לחצים מהעבודה.

עוד נקבע שהחברה לא הצליחה לסתור את האמור במסמכים הרפואיים שהציג העובד. החברה יכלה לעשות זאת באמצעות דרישה שהעובד יבדק אצל רופא תעסוקתי. לחלופין, באמצעות הגשת חוות דעת רפואית נגדית או בקשה לחקור את הרופאה על חוות דעתה.

בנוסף, בית הדין הארצי קבע כי בהתאם למסמכים הרפואיים העובד סבל מהתקפי חרדה ופיתח הפרעה חרדתית סביב מקום העבודה. על כן, בהתאמתו לתפקיד אחר אין כל תוחלת.

על כן, בית הדין הארצי לעבודה קיבל את ערעורו של העובד ופסק כי החברה תשלם לו פיצויי פיטורים בסך 173,332 ₪.

התפטרות מטעמי בריאות

עובד אשר שוקל לסיים את עבודתו באמצעות התפטרות עקב מצב בריאותי חייב להקפיד על כללי ההתפטרות. ניסוח מכתב התפטרות בצורה שגויה או ללא צירוף מסמכים רלוונטיים עשוי להוביל להפסד פיצויי פיטורים. 

אם אתם לא בטוחים מה עליכם לעשות, תפנו בהקדם לעורך דין לענייני עבודה. הוא ידריך אתכם כיצד עליכם לפעול על מנת שהזכויות שלכם לא יפגעו.

קישורים חיצוניים:

חוק פיצויי פיטורים, תשכ"ג-1963

הערות שוליים:

    1. ע"ע 30933-09-16 קבוצת פיטרו הכט בע"מ נ' דותן דהן (פורסם בנבו, 07.05.2018)

*השימוש בלשון זכר במאמר זה נעשה מטעמי נוחות בלבד. כל האמור בו מתייחס באותה מידה גם לנשים, כמובן.

**מטרתם של התכנים והמאמרים המופיעים ו/או מצוטטים ו/או מופנים באתר היא להרחיב את בסיס הידע של הגולש בנושאים שונים והם אינם מחליפים פנייה לעורך דין על בסיס אישי ופרטני.

חן – משרד עורכי דין

כיצד עורך דין לדיני עבודה יכול לעזור?

5/5

צוות עורכי הדין לענייני עבודה שלנו יבצע הערכה מקצועית של המקרה שלכם. ללא עלות וללא התחייבות.

פוסטים קשורים

זכויות נהגי משאית

עובדים כנהגי משאית בענף ההובלה ולא קיבלתם את הזכויות שלכם? לפי הטכוגרף עבדתם שעות נוספות ולא קיבלתם בעדם תשלום? המעסיק מסרב למסור לכם דוחות על

קראו עוד »

זכויות קבלן עצמאי

הקדמה במאמר זה נדון בסוגיה הבאה: קבלן עצמאי אשר נותן שירותים לחברה במשך שנים כנגד חשבונית מבקש מבית הדין לעבודה להכיר בו כעובד שכיר. למעשה,

קראו עוד »

חן - משרד עורכי דין

ייצוג חזק, פתרונות מעשיים.